Koulutukset toimipisteille

LYKE-koulutustapaamisia järjestetään kaksi kertaa vuodessa, yleensä maalis- ja marraskuussa. Tapaamisissa on tarjolla koulutusta ajankohtaisista aiheista, hyvien käytäntöjen jakamista ja mahdollisuus vaihtaa ajatuksia saman asian parissa työskentelevien kanssa. Tule hakemaan uusia ideoita omaan työhön ja tapaamaan muita verkostolaisia!

Seuraavat tapaamiset:

13.3.2020, Karhen ympäristökoulu, Ylöjärvi

Tapaamisessa tutustumme LYKE-verkostoon kuuluvaan, säännöllisesti ulko-opetusta toteuttavaan Karhen kyläkouluun Ylöjärvellä. Lisäksi pidämme LYKKY:n kevätkokouksen, työstämme yhdessä luontokoulutoimintaa koskettavia yhdenvertaisuuden edistämisen teemojaelvymme luonnossa ja vaihdamme kuulumisia. Paluumatkalla piipahdamme Hämeenkyrössä, missä syömme hyvää kasvisruokaa Frantsilan Kehäkukka ravintolassa, jonka yhteydessä on luontaistuotemyymälä.

OHJELMA:

Torstai 12.3.

Yhteistä iltaohjelmaa toiveiden mukaan niille, jotka tulevat Tampereelle jo torstaina: Illallinen viihtyisässä ravintolassa klo 19-21 TAI kävely 3 km Rauhaniemen kansankylpylään Näsijärven rantaan, missä lämmin iltaruoka retkiasenteella tornissa ja saunavaraus klo 20.30-22, mahdollisuus avantouintiin. Takaisin kävellen tai paikallisbussilla.

Majoitus Dream Hostellissa 500 m rautatieasemalta

Perjantai 13.3.

7.30-8:40 Aamiainen Dream Hostellissa

Aamun junat saapuvat Tampereelle: Turusta 8.42,  Jyväskylästä 8.49, Lahdesta 8.53, Helsingistä 8.52.

Kokoontuminen Tampereen rautatieaseman vieressä, asema-aukiolla Rautatiekadun puolella

9.00 Lähtö tilausbussilla Ylöjärven Karheen

Matkalla perehtyminen LYKKY:n kevätkokouksen asioihin pareittain bussissa

9.45 Karhen koulun oppilaat esittelevät ulko-oppimisympäristöjä

10.15 LYKKY:n kevätkokous sisällä 5-6. luokassa

11-11.45 Kasviskeittolounas (veg.), teetä ja kahvia sisällä; kokous jatkuu tarvittaessa

11.45-13.15 Tutustuminen Karhen ympäristökoulun ulkopäivään:

Luokkien 1-6 toimintaa sekaryhmissä ja  4. 5. ja 6. luokkien ulkomatematiikkaa

13.30 Iltapäiväkahvit nuotiolla – toimipisteiden kuulumisten vaihtoa

14.00 Ympäristökasvatus kuuluu kaikille! Miten huomioimme ihmisten moninaisuuden ja edistämme syrjimättömyyttä luontokouluissa? Yhdenvertaisuuden yhteiskehittämisen työpaja (ulkona)

15.00 Luontolepo riippumatoissa tai metsäkävelyllä

15.30 Siirtyminen tilausajobussilla Hämeenkyröön

16.00 Päivällinen Frantsilan Kehäkukka

17.00 Yhteiskuljetus  Tampereen rautatieasemalle

Junat Tampereelta:
Helsinkiin ja Mikkeliin 18.00, Helsinkiin ja Lahteen 18.04
Vaasaan ja Ouluun 18.02
Jyväskylään, Kuopioon ja Joensuuhun  klo 18.07
Turkuun 18.10
Yöjuna Rovaniemelle 22.11

Osallistumismaksut

Ensikertalaisille 0€

Mikäli toimipisteenne on mukana LYKE-tapaamisessa ensimmäistä kertaa

1 päivä (pe) 50€

Hinta sisältää ohjelman ja seuraavat ruokailut: perjantain keittolounas ja lounaskahvit, nuotiokahvit, päivällinen

2 päivää (to-pe) 120€

Hinta sisältää ohjelman, majoituksen* ja seuraavat ruokailut: torstai-illan ruokailu, perjantain aamiainen, keittolounas ja lounaskahvit, nuotiokahvit ja päivällinen

*Majoitus Dream Hostellissa 2 -3 hh:ssa, wc ja suihkutilat käytävällä, käytössä yhteiskeittiö. Liinavaatteet sisältyvät majoitukseen.

2 päivää (to-pe), ei majoitusta 80€

Hinta sisältää ohjelman ja seuraavat ruokailut: torstai-illan ruokailu, perjantain keittolounas ja lounaskahvit, nuotiokahvit ja päivällinen

Huom! Aamulla saapuvat ja muualla yöpyvät: Mannermainen aamiainen Dream hostellissa erikseen hintaan 8,5 €

Mitä mukaan?

• säänmukainen vaatetus
  • pohdinnat yhdenvertaisuuden toteutumisen haasteista (ennakkotehtävä)
  • halutessasi: makuualusta ja -pussi tai muuta lämmikettä riippumattolepoa varten, oma riippumatto (ei välttämätön – riippumattoja saa myös lainaksi)
  • halutessasi: toimipisteesi Helmi*

*) Helmi on toimivaksi todettu toiminnallinen harjoitus tai oivallus, jonka esittelet muille luonto- ja ympäristökoulujen opettajille tuliaisena omasta toimipisteestäsi. Tällä kertaa Helmet esitellään vapaamuotoisesti saunanlauteilla tai päivällispöydässä.

Tällä lomakkeella (28.2.2020 mennessä)

Meri Elonheimo, etunimi.sukunimi@luontokoulut.fi, puh. 044 985 6966

Anna palautetta tapaamisesta!