Vad är LYKE?

Stödnätverket för miljö- och naturfostran LYKE har byggts upp kring natur- och miljöskolornas nätverk. Verksamhetens syfte är att stöda småbarnsfostran och grundutbildning inom natur- och miljöfostran och inom frågor om en hållbar livsstil. LYKE-aktörerna erbjuder utbildningsdagar om natur och miljö för barn och unga samt utbildningar för fostrare och lärare. Nätverket koordineras av Finlands natur- och miljöskolors förening.

LYKE täcker hela Finland. Med i verksamheten är nästan sextio natur- och miljöskolor, ungdomscenter, naturcenter, center för lägerskolor och övriga aktörer som alla erbjuder natur- och miljöfostringsprogram för dagvård och skolor. Verksamheten utvecklas konstant genom bland annat certifiering, likvärdig revision och utbildningsträffar.

Medlemmarna i nätverket erbjuder:

• Natur- och miljöskoldagar eller undervisningspass för grupper
  • Utbildningar för fostrare och lärare
  • Hjälp i att främja hållbar livsstil i daghem, skolor och kommuner

Hitta den lämpligaste LYKE-samarbetspartnern för dig på här. (För tillfället finns det tyvärr endast på finska).