Finlands natur- och miljöskolförbund rf.

The Finnish Association of Nature and Environment Schools

Finlands natur- och miljöskolförbund verkar för att främja barns och ungdomars natur- och miljöfostran. Verksamhetens mål är att stödja inlärningen av principerna för en hållbar livsstil. Förbundet samordnar och utvecklar nätverket LYKE samt upprätthåller och utvecklar nationella verksamhetsmodeller för att stödja barns och ungdomars natur- och miljöfostran.

Förbundets lokala verksamhet bedrivs vid LYKE-nätverkets verksamhetsställen som erbjuder natur- och miljöskolverksamhet för barn- och ungdomsgrupper samt utbildningar för lärare och fostrare.

Förbundet grundades  i Villa Elfvik, Esbo, den 28 september 2007. Förbundets verksamhet finansieras med hjälp av Undervisnings- och kulturministeriets bidrag för ungdomsverksamhet, medlems- och nätverksavgifter, nätverkets självriskandelar samt annan medelanskaffning. Förbundet genomför och utvecklar nya sätt att skaffa finansiering, skapar nya samarbetspartners och ansöker om projektbidrag.

Finlands natur- och miljöskolförbund rf:s stadgar