Inspiration till utomhuspedagogik

Stöd för hållbar utveckling i skolan

Naturskoldagar för grupper
Kurser för lärare

OBS! Förnyandet av vår svenskspråkiga webbtjänst pågår. Vi kommer att publicera de nya svenskspråkiga webbsidorna i början av 2019.

LYKE stöder skola och småbarnspedagogik främst genom att hålla natur- och miljöskoldagar eller lektioner för skol- och barngrupper. Vi arrangerar också fortbildningar, bland annat för lärare och småbarnspedagoger. Den här webbplatsen fungerar som ingång för dig som vill hitta naturskolor, experter, utflyktsmål, lägerskolarrangörer eller bra material i miljö- och utomhuspedagogik. På webbplatsen finns också allmän informaton om LYKE-nätverket. Webbplatsen fungerar som plattform för olika aktörer som tillhör nätverket.

LYKE*-nätverket koordineras av Finlands natur- och miljöskolförbund rf.

*LYKE-förkortningen kommer från de finska orden luonto, ympäristö och kestävä kehitys, dvs. natur, miljö och hållbar livsstil