Liity LYKE-verkostoon

Sertifioidut LYKE-jäsenet ja koejäsenet

LYKE-verkostoon kuuluu jo yli 50 toimijaa, jotka tarjoavat tukipalveluja kouluille ja varhaiskasvatusyksiköille luonto- ja ympäristökasvatukseen sekä kestävän elämäntavan kasvatukseen liittyen.

LYKE-verkoston toimipisteet ovat sertifioituja toiminta- ja kehittämiskeskuksia tai koejäseniä, jotka tavoittelevat sertifiointikriteerien täyttämistä.  Koejäsenille tarjotaan samat palvelut kuin sertifioiduille toimipisteille. Tutustu sertifiointikriteereihin sekä LYKE-verkoston palveluihin!

LYKE-verkoston toimipisteet ovat pääsääntöisesti samalla Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto ry:n yhteisöjäseniä. Mikäli toimipiste ei ole oikeustoimikelpoinen tai ei muusta syystä voi liittyä liiton yhteistöjäseneksi, voi toimipiste liittyy tällöin LYKE-verkostoon ilman liiton jäsenyyttä. Yhteistöjäsenten ja verkostojäsenten vuosimaksut ovat samansuuruiset (150 € v. 2021) ja palvelut yhtenevät. Lue lisää jäsenmaksuista.

Liiton päätöksentekoon voivat osallistua kaikki LYKE-verkoston sertifioidut toiminta- ja kehittämiskeskukset sekä näiden henkilökunta. Koejäsenillä ei ole äänioikeutta liiton päätöksenteossa.

Liitä toimimipisteesi LYKE-verkostoon täyttämällä hakemuslomake tämän sivun lopussa.  Hae sertifiointia toimintakeskukseksi tai kehittämiskeskukseksi kahden vuoden kuluessa liittymisestä tai suoraan liittymisen yhteydessä (samalla lomakkeella).

LYKE-kumppanit JA LYKE-tukijat

LYKE-kumppanit ja LYKE-tukijat ovat ovat Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto ry:n tukijäseniä. Tukijäseneksi voi liittyä oikeuskelpoinen yhteisö tai muu organisaatio tai yksityinen henkilö. Tukijäsenillä ei ole päätösvaltaa, mutta puhevalta ja oikeus osallistua toimintaan. Tukijäseniltä ei edellytetä sertifiointia tai sen tavoittelua.

Asiantuntijakumppanit

• Kehittävät ympäristökasvatusta ja alan asiantuntijoina voivat tukea luontokoulutoimijoita, eivät pääsääntöisesti ota lapsi- ja nuorisoryhmiä vastaan
  • Kumppanuus mahdollistaa pitkäjänteisen ja monipuolisen yhteistyön ja yhdessä kehittämisen

Koulu- ja päiväkotikumppanit

• Peruskouluja, lukioita ja päiväkoteja, jotka käyttävät luontoa oppimisympäristönä ja painottavat ympäristöasioita
  • Kumppanuus mahdollistaa kouluttautumisen, verkostoitumisen ja jaetun osaamisen

Toimintakumppanit

• Toimijoita, jotka tarjoavat palveluja lapsi- ja nuorisoryhmille luonto- ja ympäristökasvatuksen teemoista, mutta eivät täytä kaikkia LYKE-verkoston kriteereitä
  • Kumppanuus mahdollistaa näkyvyyden LYKE-verkoston yhteydessä, vuorovaikutuksen, toiminnan kehittämisen (-> mahdollisuus kehittyä sertifioiduksi LYKE-jäseneksi)

Tukijat (yhteisöt)

• Osoittavat taloudellisen tuen luonto- ja ympäristökoulutoiminnalle,
  • Ovat mukana mahdollistamassa yhä useamman lapsen ja nuoren vahvan luontosuhteen kehittymisen ja kestävään elämäntapaan kasvamisen.
  • Monipuolisia räätälöityjä yhteistyön muotoja, kysy lisää!
  • Tukijäsenmaksu: vähintään 200€ / vuosi (tukijan resurssin mukaan)

Tukijat (yksityishenkilöt)

• Haluavat pysyä kuulolla LYKE-verkoston toiminnasta, haluavat osoittaa taloudellisen tukensa luonto- ja ympäristökoulutoiminnalle
  • Tukijäsenyys mahdollistaa monipuolisen yhteistyön, kuulumisten vaihdon ja kouluttautuminen
  • Tukijäsenmaksu 20€ / vuosi

Tällä lomakkeella annetut tiedot tallennetaan Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liiton jäsenrekisteriin.